Monday, June 30, 2008

Против гейовете и хората

Темата на Данчо за гей парада ме накара да се замисля сериозно днес, и сега ще обясня защо съм ПРОТИВ този парад
Да направим един мисловен експеримент: представете си азис, облечен като Райна Княгиня, с кристален полилей на главата и китаеца, облечен като четник, се шибат (с извинение) по националната телевизия, на фона на "Хубава си, моя горо", пак в изпълнение на азис. (Такова изпълнение за съжаление съществува, но това е друга тема). Сега- това нормално ли е според вас? НЕ!
По принцип тази картина е доста по-брутална от няколко гримирани мъже. Но факт е, че има хора с доста по-консервативни възгледи, има хора, които са религиозни и вярват в Бог, има мюсюлмани и т.н. За ужасно много хора гримираните мъже от парка и азис & китаеца по телевизията са еднакво недопустими и отвратителни. Такива хора едва ли искат децата и внуците им да видят подобна гледка, независимо коя от двете, но никой не им е дал избор. Нещо повече, подобни хора са превеждани под общ знаменател като хомофоби, изостанали и т.н., заедно с дебилите на Расате
Нека продължим експеримента: представете си, че на някого картината с азис & китаеца му се вижда нормална и съвсем случайно, този човек е шефче в телевизията. Ами все пак, всичко това е шоу, животът е кабаре и светът е шарен. Всеки има право на избор, дори и той да е да си клати голотиите пред цяла България. Ако видите азис & китаеца в сцената, описана по-горе няма ли да роптаете? Ще бъдете ли тогава хомофоби и лумпени?
Извода е прост- съществува граница между допустимо и недопустимо, но тя не е права черта. Тя е функция с ужасно сложна графика, която за всеки човек има различна стойност. Случки като гей парада са опит тази сложна крива да се интерполира с една права, в една единствена точка, т.е. да се приравни до разбиранията на един или няколко души. Това разбира се е ГРЕШНО
Така че, нека не преследват гейовете, нека не ги изкарват изроди, нека не ги обиждат и т.н. Може дори да се показват на публични места, но да организират парад- не
Мерси,
Вели

7 comments:

Dancho said...

Ако има религия, която се обижда от това, че такива хора се показват или пък има хора, които са смотени от това.. то това е техен проблем. Не случайно обществото ни е светско, а не религиозно и благодаря на БОГА за това :) И аз се дразня като в християнството говорят, че секса преди брак е лошо нещо, че презерватива е лошо нещо и други такива "мъдрости".. но не бива да забраняват религиите именно защото всеки има правото да прави каквото желае. И ако ти намираш за грозно двама мъже да се целуват аз намирам за грозно двама души да правят секс за първи път в брачната нощ примерно, както и голяма част от другите канони. Така, че нека функцията за която говориш да е закона.. и нека той да е много толерантен.. иначе се стига до религиозни войни, а този филм сме го гледали. :)

veli said...

Точно за религиозни войни пък няма как да става дума, след като и православната и мюсюлманската и занзибарската църква бяха против.
Освен това, опитваш се да примърдаш линията там, където ти смяташ че трябва да бъде ;)

Ireto said...

Искам да кажа нещо хубаво за гейовете.Те са супер пичове..първо по отношение на приятелството си с жените(няма по добра приятелка от един гей) и второ ,защото наистина се държат мъжки, за разлика от повечето псевдо мъже(които дори не се сещат да отворят вратата пред дамата , или да и подадат ръка,слизайки от автобуса)Това, че са били притискани от обществото дулго време ги е направило доста силни като общество.А техните общесства са наистина адски сплотени.На мен лично ми се иска да си имам приятелче гейче :)Хем е мъж,които няма сексуални помисли към теб,хем е хиляди пъти по-добър от една жена( все пак жените са педераси...това се знае :) )

veli said...

в мен се борят смесени чувства: да поздравя ирето, че се престраши да пише в блога, или да я хлопна с гегата че защитава гейовете?! ;)

Unknown said...

Конкретно по темата дали гейовете трябва или не да правят парад. Хората за които ти говориш религиозни или накякви други но със особено затворени убеждения смятащи че те решават какво трябва и не трябва да виждат децата им... Това са предимно хора с по простичък начин на живот обикновенно са по възрастни по-голямата част или цял живот са работили нещо което не минава левел 1 в социалната йерархията. Т.е. тези хора са силно потребяващите държавни социални услуги. Сега да помислим малко гореспоматите колко данъци плащат на глава и гейовете колко данъци плащат на глава. И кой колко право има да си организира парад на улицата. Не ме разбирайте погрешно съвсем не смятам че тоя с повечето пари трябва да винаги да е с хляба и ножа, но когато става за сравнително голяма група от хора, да тази група която спомага повече съществуването на другите около себе си, тя трябва да има поне малко повече права.
Ами ако гейовете можеха законно да спрат да плащат данъци защото им забраняват парада?

Anonymous said...

Ако гейовете бяха нещо нормално в началото на сътворението щеше да има един саморазмноващ се травестит!!!

hosting.web.hosti said...

хостинг приложений хостинг http://hosting.miheeff.ru хостинг приложений