Wednesday, June 6, 2007

Just your imagination ...

Имаше една такава песен ...

Всяко събитие или състояние от нашия живот ние възприемаме по някакъв начин. Нашето възприятие често е повлияно от доста неща, които нямат отношение по конкретно ставащото нещо, но влияят... Например: някой не си дига телефона (защото не чува примерно), но ти си изнервен от цял ден работа и се чувстваш длъжен да му се навикаш и да му се сърдиш ... Та схавнахте идеята. Случва се да реагираме бурно и невъздържано, защото сме афектирани.

Мисля си че ако положим малко усилия да поглеждаме на нещата от добрата страна, това ще ни се отплати. За това би ни помогнало доброто настроение, умението да спреш думите, които са ти на езика и да се замислиш искаш ли да ги кажеш наистина....

Е да ама не е толкова лесно. Не може да станеш сутрин и да си кажеш, днес ще съм в добро настроение. Според мен, за всеки човек има нещо като катализатор за добро настроение. Нещо което "осветява" деня му, нещо което през цялото време го държи в кондиция.

За себе си смятам че това е музиката. Обичам да слушам винаги, когато мога. Обичам да слушам нещо ново и да усетя въздействието му. Да се опитам да знам, в каква ситуация би ми се слушало точно това. Не във всеки момент обичам да слушам всичко ... Обичам да слушжам джаз в дъждовен летен следобед ... действа ми отпускащо, често заспивам и се събуждам ... без дъжда да ме стряска и депресира. Обичам да слушам бърза и енергична музика, когато върша нещо на компютъра като проект например, обичам бавна отпускаща музика, когато съм сам със себе си ...

Мисля че всеки трябва да построи света около себе си, така че да му е приятно и да му помага да се справя с неприятните страни на нещата. А всяка монета си има две страни. Мисля си и че всеки може да открие това нещо, което да го събужда сутрин, да му дава тонус през деня и да го приспива вечер.

Готино е когато някой ти каже "Приятен ден!" ... Това как ще приемем едно събитие зависи само от нас и възприятията ни ... и въображението :)

No comments: