Monday, June 25, 2007

ДА ЗАПАЛИМ ОГЪНЯ НА СТРАНДЖА … ПРЕД НДК

"В момента Върховния административен съд решава съществуването на Природен парк Странджа - най-голямата защитена територия в България. За да можем да я защитим, ние искаме да ви я представим като покажем една малка част от нея в София. И тъй като не можем да пренесем природата на Странджа – странджанската зеленика, лавровишнята, белогърбия кълвач или видрата, решихме да представим другата голяма ценност на планината - хората на парка.

Една от най-големите атракции безспорно е „нестинарството” – обичай, пренесен през вековете и съхранен от странджанци. Малко софиянци могат да видят автентичния ритуал в с. Българи, който се чества всяка година на 3 юни - празникът на Св. св. Константин и Елена по старому. Затова нестинарите ще дойдат в София."

forthenature.org


Хайде хора, на 26-ти в 20:00 на фонтаните на НДК. Ще е много интересно: НЕСТИНАРИ, странджанска музика, хора, калабалък :)
Ще ударим и по един подпис в подкрепа на природен пaрк Странджа.

Кмета на Царево със всичките си общински съветници водят дело пред Световният съд - от парка да будат извадени 70 000 декара земя. "Ако 1 декар бъде продаден средно за 100 хиляди лева, вероятната мотивация на местната власт да унищожи природата възлиза на 7 милиарда лева."

Може да се подпишете и в интернет подписката, която се намира там.

Ето още малко инфо относно нашето моренце .. и в какво предстои да се превърне то:


2 comments:

veli said...

Заслужава си да се замисли човек

Dancho said...

Какво да се замисляш то си заслужава да застрелящ някой по тоя повод. :)

Бтв интервюто на Любен-Дилов-Син е много добро.