Sunday, June 24, 2007

Въздух!

Някой помни ли какви бяха съставките? 2/3 азот и останалото кислород и мъничко СО2 ? Май... е не знам от кога не съм дишал въздух :( Заеби. Вижте това блогче -> http://izpoved.cult.bg/ Може да не зацепите веднага за какво стана на въпрос, може да ви мързи да четете, ама ей - на! Няколко души са установили чрез научни изледвания (разбирай разходки в Сф и в градския транспорт), че въздух няма. И вече носят респиратори. Някой им викат маски, други филтри, ако щете противогази дори! Тфа са като онез глупости дето носят хирурсите на физиономията, за да не се опръскат с нещо... или зъболекарите, за да не барнат някой бацил от дъха ви. Е авторите на блога са намерили такива респиратори, дето са малко по advanced => предпазват и от по-финни частици прах и други мизерии. Един такъв респиратор е 4лв и може да се носи за повече от 1 месец, през което време ще си гарантираш поне малко по-чист въздух за дробовете... и евентуално малко по-дълъг и здравословен живот.
Хората ги гледат като идиоти. Като странни, изтрещели дечурлига, които се чудят как да привлекат вниманието. Не се сещат че те просто се предпазват. Разумно решение за всеки, оценяващ живота и здравето си. От другата седмица и аз си го слагам моя :) Съветвам ви да направите същото!!! Дори ако искате мога да ви ги купувам, за да избегнем момента с мързела да се завлечеш до аптеката да си вземеш сам... ;) Очаквам поръчки!!!
Който пък се притеснява за визията си... ийт шит ънкъл-фака!!

4 comments:

Dancho said...

Определено ме накара да се замисля... но си мисля, че това те предпазва само от прах.. което не е най-опасното. В смисъл едва ли има как да изчисти химиите.. трябва да прочета повечко по темата.

veli said...

Човеек, ако искаш да се предпазваш от всичко вредно, трябва да ходиш и с: 1) каска против падащи керемиди 2)оловни гащи, защото на Орлов радиацията е в пъти по-висока, отколкото радиацията край всички АЕЦи по света. Да не говорим за водата и всички лайна които ядем. Така че, няма шанс :P

Unknown said...

Ето и този линк (http://izpoved.cult.bg/archives/18), който обяснява доста неща, които преди това не бях прочел :)
Вельо, какво да ти кажа - ФПЧ хич не е малко, дето ти влиза в дробовете. Скивай в блога какво значи съкращението и прецени дали си заслужава поне от него да се предпазиш ;)
Данчо, нивото на защита зависи от това, което си си сложил на физиономията. Ако е нещо повече от обикновенна марличка може и част от химията да неутрализира... знае ли човек?! По-добре е от нищо със сигурност! Казвайте дали искате, та да поръчвам от сега ;)

Unknown said...

Е аз да ви се пофаля - вече ходя с респиратор! Мноо яко, не усетих автобуса как мина покрай мен... поне не с носа си :) Тютюневия дим също по-слабо се усеща! Хората ме гледат като извънземно, а на други пък въобще не им прави впечатление. Ако сте суети - не е за вас, ама ако пък държите повече на здравето си (гледайки в перспектива) - казвайте по-скоро и да ви земам и на вас! 4 кинта е едно такова, ама според мен определено си заслужава!