Tuesday, June 26, 2007

Кой ще е треньора?

За тези от вас, които не се интересуват от футбол в момента националният отбор няма треньор. Един от кандидатите е Димитър Пенев - треньора на отбора по време на световното в САЩ. Попаднах на едно интервю с него след което бяха изброени някой от най-добрите му бисери:

. "На нас, треньорите, това ни е работата - да бъдем уволнявани"

. "Направихме това, което направихме" (след 4-ото място на световното първенство по футбол в САЩ'94)

. "Митко беше дечко, но го хвана немската мая"(относно развитието на Димитър Бербатов)

. "Кременлиев, ти ще пазиш номер 11, Златков (б.а. всъщност Златко Янков), ти ще си с Кантона.
- Ама те са един и същи човек!?
- Тогава двамата ще се разберете някак си." (на разбор в съблекалнята)

. "Момчета, днес ще играем по системата 4-4-3."
Играчитe му правят забележка, че стават 12. Пенев отвръща:
"Абе сега ще играем, или ще броим."

. "Казах на момчетата да играят бавно, но бързо. Тоест да си подават с къси пасове в центъра, но ако наш нападател се откъсне напред, да го търсят с дълъг пас." (обяснения след мач)

. "Какво ми се пръскаш със скъпи парфюми. Това да не ти е модна къща. И стига си ги баламосвал другите с истории за света и за райската империя. Мен не ме интересува дали знаеш кой е Цезар, Мезар или Пезар. Аз искам да играеш футбол, ако не, ще те пратя да учиш в БАН." (една от поредните критики към Иво Димов)

. "Този футболист тича и се смее. И защо се смее? Защото е толкова нисък, че тревата го гъделичка по мадурите" (коментар за бившия играч на Нафтекс Момчил Желев)

. "Знам ги много добре. Там са Марадоната и Каниджа. Те са европейски шампиони на Южна Америка." (на световното в САЩ преди мача с Аржентина)

. "Познавам австрийците, много добър отбор. Бил съм и на стадиона им - "Кратера" (б.а. "Пратера"). Около него има много люлки." (разказва за Австрия)

В тая връзка майка и татко донесаха МЕГА ЯКИ кайсии от село. Ние там имаме едно супер добро дърво. Та кайсиите са с големината на малки ябълки и освен това са супер сладки. Nice! :)

2 comments:

Unknown said...

Все пак е важно дали един човек върши работата, за която е нает. Не става въпрос за това колко е умен и дали говори тъпотии .. А той си вършеше работата :)

Примерно супер мн се дразнят, когато стане въпрос за някой певец или актьор и някой каже "Ааа тоя гей ли ве ? " Какво значение има дали е гей или чука животни ... Ти не го чукаш, а го слушаш.

Dancho said...

Нищо против него нямам.. просто ме забавлява неговия подход. :) Определено имаше успехи но това ме навежда на мисълта колко много са си пасвали със Стоичков и другите футболисти. Дано и сега си пасне с футболистите ако стане треньор. :)