Monday, December 8, 2008

Журналисти, моля образовайте се!

Искам да кажа на всеки журналист (пък бил той и псевдо такъв), че това което бургазлии вчера са избрали за символ на града не е "Мостикът", а "Мостът". Да, само една сричка разлика, но все пак мисля че е от значение.
Парадоксален е фактът, че всъщност колкото новини на тази тема успях да намеря, всичките бяха изписани погрешно. Мисля че е редно (а вероятно влиза в служебните задължения), преди да се пишат новини, журналистът да се запознае с темата и главните герои (а не да преписваме текстове наред).
Друго, на което искам да набледна е че "Мостът" се пише с главна буква, защото отдавна това не е съществително нарицателно, а съществително собствено име на този обект.

Благодаря ви за вниманието, госпожи и господа журналисти!

бургазлии
П.П: Например: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=595676

1 comment:

ИвαN said...

Ммм.... когато преди 1-2 години едни приятел не-бургазлия ми каза, че Мостът ни всъщност не е мост, му се смях дълго време и го посъветвах да не го казва на висок глас по главната... НО, след това и други хора (Бургазлии!) казаха, че, ако искаме да се изразим правилно, Мостът ни всъщност е мостик оО Мостът свързва две страни,,, в случая, очевидно втората липсва...