Saturday, May 10, 2008

Глобално заТЪПляне

Знаех си аз от едно време още че глобалното затопляне е измислица и сега виждам, че не само аз мисля така
статия
Ето и някои по-интересни цитати:
Пред "Нейчър" обаче учените казват, че до 2015 г. Земята ще се охлади, защото "естественият климатичен цикъл обезсилва увеличението на температурата, причинено от изхвърлянето на парниковите газове в резултат на човешката дейност"

Огромно, бавно течение в Тихия океан, известно като Pacific Decadal Oscillation (PDO), внезапно влезе в студената си фаза. Това се случва веднъж на около 30 години и променя климата на цялата планета. Съгласно сайта Watts Up With Тhat, ..., студената и топлата фаза на PDO съвпадат с големите температурни промени на XX век - затопляне през 1905-1946, застудяване през 1946-1977, отново затопляне от 1977 до днес. И най-вероятно ще настъпи пак застудяване

В света днес има около 100 големи действащи вулкана. Всяко едно голямо изригване изхвърля повече вредни газове, отколкото всички промишлени предприятия в света за една година.

Извод: печката на шест и не се тревожете за природата
Вели.
p.s. обърнете внимание на частта за биогоривата и другите еко-бози

2 comments:

Unknown said...

Не си съвсем прав ...
Дори и газовете, които се изхвърлят в атмосферата да не са причината за глобалното затопляне, виж статистиката.

Нивата на С02 за последните десет години са стотици пъти по-високи, от когато и да е било.

Дори и това да не е причината за глобалното затопляне, това не значи че не трябва да се погрижим за този проблем. Най-малкото този въздух го дишаме ние. Примерно въздух като този в София вижда ли ти се нормален ... ? Толкова голямо изменение на състава на въздуха със сигурност ще се отрази трайно на здравето на хората, а вероятно и на природата като цяло, ако не се погрижим.

Да не говорим, че така или иначе егергийни източници се изчерпват с всеки изминал ден ... (съответно и цените на горивата се покачват), което се отразява по целия свят във всички сфери на ежедневието.

Примерно покачване на цената на храните с 10% в страна, където 90% хората живеят с доходи на ръба на оцеляването ... си е проблем.

И има и толкова много други неща, така че върни печката на 0 и си облечи нещо топло :)

Dancho said...

И аз не мога да се съглася. Дори ние да не сме основната причина за глобалното затопляне замърсяването е факт. Колкото до биогоривата.. естествено, че има икономически интереси.. както и в производството на лекарства и всичко друго, но все пак си остават по-малкото зло.