Sunday, November 23, 2008

Торбичка спомени

А помните ли като нямаше Гугъл, компютри, телефони? А помнители че бяхме и деца,
когато цяло лято правиш катапулт или бъркаш манджа от кал, играеш на куцанки , ластици, състезаваш се с колелото със съседите. Играеш футбол, шах, дама .... Сърдиш се когато изпускаш поредния епизод на Патешки истории или Гумените мечета. Ами лексиконите помните ли? Няма да забравя как се смях като прочетох, че една съученичка иска да стане пожарникар когато порастне? Смешно ми беше и когато гледах първото си порно на гости на приятел, чиито баща беше траджия => имаше видео и беше намерил скритите касети. Ама защо тея чичковци така правят ... хмм май бая дребосък съм бил :)

А чувството:
Да звъннеш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.
Да си боядисваш дъвката с магданоз в зелено.
Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик.(през това време аз явно съм гледал научнопопулярния филм при приятеля със видеото)
Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив.




А вие помните ли ? А Какво ?

Tuesday, November 18, 2008

Билборд скара софиянци и "пришълци"


Екстравагантна реклама на агенция за недвижими имоти предизвика вълна от негодувание сред хората от провинцията, пребиваващи в София. Огромният билборд призовава “селяните” да си купят къща или апартамент, “за да станат софиянци”, съобщава в. “Телеграф”. Скандалният слоган, гласящ: “Дiъr “Celuнjъr”, ... искаш ли да станеш Soфiaнец?!”, се извисява от седмица на едно от най-оживените кръстовища на булевардите “Черни връх” и “Сребърна”. Скоро след монтирането му рекламното пано предизвика скандал, сравним с този, който разпали изтипосаният в центъра на столицата билборд със снимка на Азис.

Дискусиите около написания със смесени букви на полукирилица и полулатиница рекламен слоган се пренесоха и в интернет. За нея алармира блогът на младеж, представящ се като stranger. До вчера постът му в strangera.com предизвика цели 126 коментара и разпали поредната словесна битка между кореняци софиянци и т. нар. пришълци.
Шефът на рекламираната на билборда агенция за недвижими имоти Брок Хаус сериозно се колебаел дали да пусне такъв слоган. Притесняваше се, че има хора, които ще се засегнат от такава реклама, но все пак реши да рискува, разкри Радослав Соколов, който работи във фирмата. Той обясни, че идеята на слогана е да се подходи с чувство за хумор, а не да се обиждат клиентите. /БЛИЦ

До къде би стигнала рекламата у нас, как влияе тя на хората и редно ли е позволяването на подобен тип реклама? Според мен такова нещо не може да се приеме нормално от българина. До кога ще има подобно разделение, не знам , но е супер дразнещо, при положение че така или иначе светът върви към голямата "глобализация". До кога с тия просташки коментари ( вижте за какво говоря цък ) И пък толкова ли гордост трябва да лъха от българите ( най - великите във всичко ) Няма да коментирам темата "софиянци срещу провинциалисти" - тя е за по - простите хорица , по - скоро ми е интересно самия тип реклама. Според вас нормално ли е и идейно ли е това нещо. Според мен добрата реклама не трябва да носи негативни емоции. Особено такъв тип. Това определено ще има сериозни последствия...Слагам го в графата неуспешни :)

Monday, November 17, 2008

Обонянието In Depths

Малко след старта на този блог, Емо беше блогнал за обонянието. Това е малко продължение на темата. Преспективата е леко променена. В клипчето отдолу - човекът доста увлекателно разказва как "обоняваме" :)


Sunday, November 16, 2008

Family guy

Ок признавам! Това е добро :D



това също:



май ще почвам и този сериал някой ден :)

Wednesday, November 12, 2008

Matrix runs Windows.

Аз лично умрях от смях

Tuesday, November 11, 2008

Закони за секса

В различните страни има различни куриозни закони касаещи секса. Ето няколко от тях.

1. САЩ.
-Вашингтон- забранено е да се записва секс с девственици без изключение.
-Вашингтон- единствената законна поза в секса е мисионерската.
-Минесота- забранено е на мъжете да правят секс с жена, ако преди това са яли лук или чесън.
-Юта-противозаконно е да се прави секс с мъж, когато той е в реанимация.
-Ню Мексиско- секса в кола е позволен само, ако колата има някакъв вид пердета или щори.
-Монтана- забранено е да се прави секс пред дома ви.
-Илиноис- когато по време на секс някой от двамата каже "Стоп" то веднага трябва да прекратите занятието инъче то се превръща в изнасилване.
-Уайоминг- забранено е да се прави секс на входа на магазините.
-Невада-сека без презерватив е незаконен.
-Канектикът-забранено е използването на презерватив.
-Уисконсин-забранена е откритата продажба на презервативи.
-Калифорния-забранена е рекламата на презервативи.
-Луизиана-на жените е забранено да купуват презервативи.При нарушение ги очаква солидна глоба.

2. Англия
-секса на обществени места не е забранен в тези случаи,в които практикуващите го са направили всичко възможно,за да не се забелязват.
-в Ливърпул е позволено продавачките да бъдат голи.

3.Ирландия
-при пътуане в тази страна обезателно се запасете с презервативи.В страната презервативи почти не се намират,защото според местната власт секса е просто за продължение на рода.

4.Италия
-на грозните жени е забранено да са голи на плажа.

5.Близкия Изток
-закона гласи "след секс с агънце агнето трябва да бъде изгорено в пещ"
-Ливан-на мъжете е разрешено да извършват полов акт с животно единствено,ако то е от женски пол. Ако е го извършват с животно от мъжки пол наказанието е смърт.
-Бахрейн- на гинеколог се позволява да гледа половия орган на жената единствено с огледало.
-Израел - забранено е да се гледа порно. Ако ви хванат можете да получите до 3 години затвор.

6. Азия
-Хонконг - жената има право да убие мъжа, който и е изневерил, но има право да направи това единствено с голи ръце.
-Индонезия - държавата с едни от най-страгите закони. Има наказание за мастурбацията - обезглавяване.

7.Европа
-Естония - категорично е забранено да играете шах по време на полов акт.
-Русия - няма закон за целуването на обществени места, но ако ви види полицай ще ви направи забележка. Според властите това може да доведе до сексуална разпуснатост на обществени места.

8. Закони специално за животни
- Калифорния - кучета и котки трябва да получат специално разрешение, за да извършват полов акт. Разрешението се дава на стопанина.
- Аляска - законът забранява на лосовете да извършват полов акт на улицата.
- Тексас - законът забранява прасета да извършват полов акт на летищата.

Всичко това е истина и се случва в 21 век. Който не вярва може да провери.

Saturday, November 8, 2008

Преса

Ако живеете в София няма как да не сте забелязали разпространявания от скоро безплатен вестник "19 минути". Моето мнение за него е, че е струва много по-малко от хартията, която е изхабена за него. Намирам го за зле написан, популистки, "жълт" ... абе като цяло.. менте. Въпреки това хората се тълпят да го взимат, тичат за него. Причината за това е, че повечето хора в днешно време не могат да отделят 1 или 2 лева за качествен вестник и отдавна са забравили приятното чувство сутрин да четеш пресата с кафе в ръка. Интересното в случея е, че алтернатива има.. тя е готина, достъпна, лъскава и добре написана. Казва се интернет. Ако за мен "19 минути" е едната крайност, то другата крайност е "Капитал". Него намирам за най-добрия вестник на българския пазар. Интересното в случая е, че "Капитал" също е безплатен ако го четеш онлайн. Да истина е! От скоро от тук може да се свали целия брой в .pdf формат, 1:1 с хартиения вариант, дори рекламните брошурки с промоции са сканирани. Така, че четете го.. и подминавайте с презрения убийците на дървета. Всъшност проблема е, че повечето хора са много далеч от това да се замислят за друго освен собственото си добруване. Както добре знаем мизерията ражда мизерници. Не може да очакваш от смачкани хора да мислят за околната среда. Но поне ние можем да го правим и да даваме светъл пример! :)

Charlie The Unicorn

За всички които се кефят на неща абсолютно лишени от смисъл, но въпреки това смешни:

Wednesday, November 5, 2008

Урок по философия

В час по философия професорът застана на катедрата, и зачака студентите да утихнат. Тогава взе празен буркан и го напълни с топки за голф. После попита студентите дали съдът е пълен. Те отговориха утвър­ди­телно. След малко професорът взе кутия с камъчета и я изсипа в съда, раз­клати го леко и камъчетата се наместиха между топките за голф. След това отново попита студентите дали съдът е пълен. Те пак отговориха утвър­ди­телно. Сетне професорът взе кутия с пясък и също я изсипа в съда. Естествено пясъкът запълни всичко. Той попита още веднъж: "Съдът пълен ли е?"

Студентите отговориха единодушно "Да!"

Тогава професорът взе кутия бира и я изля в съда, а питието запълни празното пространство между песъчинките. Студентите се разсмяха.

"Сега - каза професорът когато смехът утихна – искам да ви кажа нещо, което да запомните добре:

"Този съд представлява вашия живот – топките за голф са важните неща в него – семейството, здравето, децата, приятелите, хобито ви и предпочитанията ви – все неща, които ако загубите всичко друго и останат само те, животът ви ще бъде достатъчно пълен. Камъчетата са другите неща – работата, къщата, колата. Пясъкът е всичко останало – т. е. това са малките проблеми в живота."

После продължи: "Ако най-напред сложите пясъка в съда, няма да има
място за камъчетата и топките за голф. Същото се случва и в живота. Ако
губите времето и енергията си за дреболии, никога няма да имате време за
нещата, които са важни за вас. Обръщайте внимание на това, което
застрашава щастието ви. Играйте с децата си, излезте с партньора си на
разходка, на вечеря. Винаги ще се намери време да изчистите къщата си и да я подредите. Погрижете се най-напред за топките за голф – за нещата, които наистина си заслужават усилията. Подредете приоритетите си.

Останалото е само пясък.

Един от студентите вдигна ръка и попита: "А какъв беше смисълът на
бирата? "

Професорът се усмихна и каза: "Радвам се, че ме попитахте. Изводът
от този експеримент е, че няма значение колко е пълен животът ви.
Важното е, че винаги ще се намери място за радост и веселие."

този текст достигна до вас благодарение на Людмил