Monday, June 30, 2008

Против гейовете и хората

Темата на Данчо за гей парада ме накара да се замисля сериозно днес, и сега ще обясня защо съм ПРОТИВ този парад
Да направим един мисловен експеримент: представете си азис, облечен като Райна Княгиня, с кристален полилей на главата и китаеца, облечен като четник, се шибат (с извинение) по националната телевизия, на фона на "Хубава си, моя горо", пак в изпълнение на азис. (Такова изпълнение за съжаление съществува, но това е друга тема). Сега- това нормално ли е според вас? НЕ!
По принцип тази картина е доста по-брутална от няколко гримирани мъже. Но факт е, че има хора с доста по-консервативни възгледи, има хора, които са религиозни и вярват в Бог, има мюсюлмани и т.н. За ужасно много хора гримираните мъже от парка и азис & китаеца по телевизията са еднакво недопустими и отвратителни. Такива хора едва ли искат децата и внуците им да видят подобна гледка, независимо коя от двете, но никой не им е дал избор. Нещо повече, подобни хора са превеждани под общ знаменател като хомофоби, изостанали и т.н., заедно с дебилите на Расате
Нека продължим експеримента: представете си, че на някого картината с азис & китаеца му се вижда нормална и съвсем случайно, този човек е шефче в телевизията. Ами все пак, всичко това е шоу, животът е кабаре и светът е шарен. Всеки има право на избор, дори и той да е да си клати голотиите пред цяла България. Ако видите азис & китаеца в сцената, описана по-горе няма ли да роптаете? Ще бъдете ли тогава хомофоби и лумпени?
Извода е прост- съществува граница между допустимо и недопустимо, но тя не е права черта. Тя е функция с ужасно сложна графика, която за всеки човек има различна стойност. Случки като гей парада са опит тази сложна крива да се интерполира с една права, в една единствена точка, т.е. да се приравни до разбиранията на един или няколко души. Това разбира се е ГРЕШНО
Така че, нека не преследват гейовете, нека не ги изкарват изроди, нека не ги обиждат и т.н. Може дори да се показват на публични места, но да организират парад- не
Мерси,
Вели

Saturday, June 28, 2008

За гейовете и хората

Днес приключи първото българско гей шествие. И то ме наведе към някой размисли.

Макар често да използвам думите гей и педераст като обидни аз всъшност съм много толерантен към хората с различни сексуални ориентации. Даже когато кажа на някой, че е гей значи не искам да го обидя кой знае колко, а по-скоро имам в предвид, че прави нещо не по начина по който би ми харесал.. но все пак не го мразя. :)

Аз нямам нищо против тези хора и наистина не разбирам как някой би могъл да има. Това е все едно аз да обичам сладолед Boss, a някой друг да си взима Magnum и аз да го мразя за това. Има хиляда причини поради които да мразиш мутрите, политиците, строителите, "инвеститорите"... но защо някой би мразил гейовете?!? Според мен причината за "омразата" на някой хора към тях е друга... когато осмиваш различните в едно общество ти ставаш "по-нормален" и това подсъзнателно те кара да се чувстваш добре.. да се чувстваш сякаш всичко ти е наред и че има някой, който е по-зле от теб.

Моите впечетления са, че гейове като цяло са доста интелигентни хора, както тук, така и в чужбина. Другото нещо заради, което им се възхищавам е това, че имат смелостта да защитават различната си ориентация и да се сблъскват с предрасъдъците на една пародия на "гражданско общество" изградено от овце. Това е нещо невероятно трудно, така че тези хора много често са мъже повече от много "нормални" мъже.

Другото нещо, което беше супер жалко.. но нормално за нашите географски ширини беше това как всички политици в купом наплюха гей шествието. Това беше поредния евтин популистки трик да кажеш, че си против нещо, за което така или иначе всички са против. Естествено няма нищо по-лесно от това вместо да отговаряш на въпроса защо са ни спрели парите по евро фондовете.. да кажеш, че гей парада е гадно нещо. Жалките лумпени наричаши себе си националисти (Атака, Расате и другата сган) също използваха момента да привлекат внимание върху себе си. При липсата на каквато и да е ставаща политическа платформа такива прояви са манна небесна за тях да закачат малко телевизионно време.

Thursday, June 26, 2008

Как GET.BG ме изгубиха като клиент

Случката е следната. Влизам днес в сайта на GET.BG (Интернет Хипермаркет) и си избирам един артикул. Добавям го в потребителската си кошничка, попълвам старателно всички необходими данни - адреси, телефони и т.н. и накрая си плащам продукта, чрез системата epay с дебитната си карта.

Дотук - чудесно. Седя и си чакам моя така желан артикул да пристигне, когато звъннва телефона ми. Както предположих обаждат се от GET.BG, но не за да потвърдя поръчката или за да ме питат кога ми е удобно да ми я донесат, а за да ми съобщят че искания от мен артикул не е в наличност в момента.

След като се отърсих от разочарованието, попитах какъв е реда в такива случаи, при което любезно ми се предлага да си избера нещо друго !? Естествено, отказвам вежливата покана и предлагам да ми върнат парите. След като дамата неохотно се съгласи, се разделихме. Седя аз и чакам понякакъв начин парите да ми се върнат, но това не става. Малко поизнервен се свързвам с тях и ги питам, кога все пак ще ми ги върнат парите и по какъв начин ... Отново ми се обажда служителка от фирмата, която ми обяснява че има проблем с моята микросметка в epay и затова не можели да ми преведат парите. Е ... добре че не съм индианец и успях да противодействам, след 5 минути съвещание с колегите се оказа че проблема е при тях. След още 5 минути парите ми бяха преведени по микросметката в epay.

Какъв е проблема ли ? Първо, не смятам че е коректно аз да плащам за нещо, което те не знаят дали имат в наличност. Редно е да поддържат актуална информация за наличностите на различните продукти към момента. Или най-малкото момента с плащането на поръчката да е след като те ръчно проверят дали могат да ми продадат продукта. Поставих този въпрос през представителя на GET.BG, при което ми се отговаря с "Да, при нас информацията се актуализира всеки ден! Просто днес е станало някакво объркване." На това естествено не можах да повярвам, първо защото не за първи път се оказва, че нямат наличност и второ защото не мисля че да актуализираш информацията всеки ден е достатъчно за уважаващ себе си магазин.

А какви са неудобствата? Всеки трансфер на пари, които се прави от epay се облага с такса (процент от стойността на трансфера). Тоест когато платих сумата по поръчката аз плащам и на epay, които естествено не ми връщат парите когато GET.BG няма наличност. Освен това, парите ми бяха върнати в микросметката ми. За да ги върна в дебитната ми карта (където си бяха), трябва да направя още един трансфер, който отново плащам аз.

Като за край, наскоро ми попадна статистическо проучване според което потребителите пазаруващи онлайн са на последно място в Европа по брой. Еми да! Така че, докато обслужването е на такова ниво. И колкото и да съм отворен за нови изживявания, няма да пазарувам повече този интернет магазин, докато не започна да виждам дали продукта ще ми бъде доставен или не.

Резултата от цялото това упражнение: половин загубен ден, няколко лева назад и аз отново трябва да си търся продукта, който искам!

Из широка София

Забелязали ли сте как понякога се случват някакви неща, които на момента ви се струват лоши, а след време се оказва, че са били за добро. Аз смятам, че много, много често в живота е така. Ако човек умее да се възползва от това.. то той ще извлича максимума от всяка ситуация и ще е мега щастлив.

Днес с Емо се изпълчихме срещу стихиите на времето и тръгнахме да дирим вентилатор... Решихме да го купим от Техномаркет, но се качихме на автобус, който не спря на спирката на която очаквахме.. нещо повече.. освен, че пропусна нашата спирка, следващата му беше сигурно 5км по-надолу.. на летището. Та така.. слизаме ние на майна си райна, слънцето изгаря, от асфалта се вдига пара, всичко живо се крие под дървета и шубраци.. а ние псуваме.

В този момент спират някакви пичове и ни питат как да стигнат до Метро. Метро се намира точно до Техномаркет.. там където отиваме ние. Качваме се в колата и пича пуска Manowar. Кажете ми сега каква е вероятността на къра да спре някакъв пич.. и де факто да те попита дали искате да ви закара там където отивате, което се явява в другия край на София и при това да разбира от хубава музика? Ако не сте добри по теория на вероятностите слушайте мене.. аз съм учил и преучил и защитил знанията си с 3. Вероятността е ... горе долу, има-нема ... малка.

Та така.. бъдете позитивни, "Life is for living, live and let live!" :)

Monday, June 23, 2008

Не на палатките ?!! ...

Прочетете новината в dnevnik.bg

Точно така ! Блестящо! Ето как добрият кмет помага на хората, които са го избрали (нямам предвид вас - обикновени гласоподаватели). Напълно съм съгласен с кмета Димитров. Аз предлагам, също така да се забрани влизането с коли в община Несебър, за да не се трови въздуха и за да не може шофьорите да си изхвърлят боклуците през прозореца.

Напълно нормално е да се ходи на палатка в регламентираните за това места. Тази година и аз така ще направя, ще отида на къмпинг (и ще си разпъна легално палатката). Е ... жалко че всъщност в община Несебър май не останаха къмпинзи, бяха застроени зверски. Нищо! За сметка на това в другите общини положението е ... ами, същото! Че на кого му се ходи на палатка когато може да остане в мухлясал, грозен, построен-за-три-месеца хотел и то на една фантастична цена.

А сега, малко по-сериозно. Как е възможно да се издаде такава наредба, защото едно лице (пък било то и изпълняващ длъжността кмет) решава че определена група хора "замърсяват най-много". Има ли едно такова твърдение юридическа тежест? Ще се радвам някой по-знаещ от мен да каже, но аз си имам отговор за себе си.

Смея да твърдя че когато аз участвам в такова "нелегално" къмпингуване, не само че не оставям следи след себе си, но има случаи в които дори почистваме боклуците по ивицата и я оставяме по-чиста от колкото е била (най-малкото за да ни е приятно на нас докато сме там).

Да погледнем от друга страна на въпроса. Безбройните заведения, хотели, сергий и други подобни генерират боклук. Да речем че и аз като къмпингуващ извън закона генерирам боклук. Каква е разликата между мен и заведенията? Ами да ... за търговските обекти се отделя ресурс, който да събира и извозва тяхната смет. Е, за мен това никой не го прави.

И като финал, това е един съвсем безочлив опит да се реши проблема с почиващите в Иракли, в полза на "собствениците" на земите там. Просто няма за какво друго да иде реч, при положение че цялата община Несебър е толкова застроена, че кой изобщо иска да ходи там ? Иракли беше последния оазис ...

Силно се надявам адвокат Паскалев и Административния съд в Бургас да си свършат добре работата.

Saturday, June 21, 2008

Трябва ли да използвам "Safely remove hardware", преди да извадя USB устройството ?

 USB stick Ето така изглежда една мъртва флашка ... Убита от безхаберие и незнание.  За да не се случи това и с вашето USB устройство, мисля да ви информирам за всички рискове, които носите ако не използвате "safely remove hardware" функцията в Windows XP (и сходните и в другите операционни системи).

Като цяло можете да нанесете два вида поражение на вашето устройство ако не следвате т. нар. "safely remove" протокол: загуба на данни и трайни поражения върху хардуера.

Загубата на данни се получава най-често когато прекъснете някоя операция за писане. Тъй-като по време на писане файловата система на flash паметта не се намира в устойчиво състояние, част от файловете може да бъдат повредени и неизползваеми. Много често една такава операция, продължава две - три секунди след като диалоговия прозорец, с размятващи се насам-натам, листи се затвори. Така че това не е критерий, по който можете да съдите дали операцията за писане е приключила. 

Друг сценарий, при който настъпва загуба на данни е когато операционата система използва буфери при входни-изходните операции с USB устройства. Тези буфери значително ускоряват преноса на данни (особено при работа с много малки по размер файлове), но пък е доста по-рисковано от към цялост на данни и т.н. Затова тази функция в Windows XP по подразбиране е изключена и тя не би трябвало да ви притеснява.

Като цяло ако нещо от до тук написаното ви се случи, устройството ви е наред и всичко ще се оправи с едно форматиране на паметта, като изключим файловете които се изгубили безвъзвратно (макар че се случва стойността на данните да е доста по-висока от стойността на хардуера).

Друг проблем с който можете да се сблъскате е да нанесете щети на самия хардуер. От момента в който мушнете USB конектора на вашето устройство в съответния порт на компютъра ви, то получава постоянно напрежение от 5V ... и така до момента в който натиснете "safely remove hardware" или докато не издърпате зверски устройството от дупката :) 

Ако използвате първия подход сте наред. Компютъра изчаква всички транзакции да приключат, сваля всички буфери ако ползва такива върху паметта и спира подаването на ток, след което вие си прибирате флашката в джоба ... и така милиони пъти без проблем

При втория сценарий при измъкването на конектора от порта прехвърчат искри, които нанасят поражение или върху вашето USB устройство, или върху USB порта и съответно дъното или PCI платката към която той принадлежи... 

Специално за потребители на флашки с метален корпус и вълнени чехли, имаме и трети вариант, при който между ръката ви и корпуса на устройството протича статично електричество ... останалото е история :) 

Понякога и самата операционна система се обърква, когато не я уведомите за изключването на даден хардуер. Възможни са появите на хубави сини прозорци, фриволно рестартиране и т.н. 

Дори и да не ви се вярва ... всичко написано е истина. Използването на "safely remove" протокола прилича на слагането на колан в автомобил... Колкото повече не го слагате, толкова по-безпасно ви се струва, но рискът е налице.

Friday, June 20, 2008

За четенето от екран

Тея дни направих едно проучване и мисля да споделя резултатите си та и вие да имате полза. Значи номера е как да се намалим умората върху очите, когато четем от компютър. Може би се питате защо очите ви се изморяват много по-малко, когато четете книга. Причините са няколко:
1) Екрана излъчва светлина, а окото е свикнало да приема много по-малко такава... само отразената.
2) Дори и най-умрелите принтери работят на 300dpi докато шрифтовете са на 60dpi.
3) Има гадни шрифтове.

2) и 3) правят така, че на вашето око му се налага "да се загледа" за да разбере какво пише.. а не това е нормалния принцип на работа. По принцип окото просто подсказва на мозъка каква е думата и той си я вади от базата. Може би сте забелязали този ефект как се носите над думите без де факто да ги изчитате. Даже мисля, че Косама беше поствал за един трик как познаваме думата само по няколко букви от нея и не ни бърка, че другите са разместени.

Въпроса е как да направим ситуацията максимално приемлива. Що се отнася до 1) може да пробвате да четете бял текст на черен фон.. или черен на сив. В началото е нормално да ви е странно, въпроса е дали след 1-2 дена ще се чувствате по-добре. По този начин намалявате излъваната светлина и на окото би трябвало да му е по-добре. От друга страна обаче черно на бяло е най-контрасната комбинация.. което също е нещо към което се стремим. Така, че трябва да се търси баланс между контраст и блестене. Що се отнася до 2) и 3) трябва да ползваме максимално добри шрифтове. Уиндоуските true type шрифтове са най-доброто което има, линукските смучат ако някой го интересува :).

Другия як бонус под Уиндоус е Clear Type . Това е Майкрософската имплементация на Subpixel rendering технологията. Бонусът на тази технология е, че на ТФТ монитори с цифров вход би трябвало да се получава много добро изписване на буквите. Аз го пробвах на аналогов вход и не ми хареса, ако някой има DVI може да пробва. Във Виста в включена по подразбиране за ХП се активара по желание.


Та това е в общи линии. Тези подобрения разбира се няма да ни спасят ако не си правим почивки при работата с компютър. Окото е свикнало да фокусира постоянно върху различни обекти така, че трябва периодично да се заглеждате в далечината или просто да му давате да се рее.

Tuesday, June 17, 2008

vbox7 и МВР срещу лошите полицаи

МВР призовава: Снимайте полицаите в издънка

От 5 юли всеки може да качва снимки или видеоклипове на полицаи в нарушение в специална директория на сайта vbox7.com
17.06.2008

От 5 юли МВР отваря секция в най-популярния сайт за обмен на потребителски генерирано съдържание Vbox7.com.

още по темата от netinfo.bg
Идеята ми харесва! Само се чудя дали случайно не е незаконно да снимаш полицаи ?!?

BNT on bTV


Преди, когато живеех до сградата на БНТ правеше впечатление че на телевизорите в стаите на първия етаж вървеше bTV ама това вече е прекалено бтв да пускат БНТ на сайта си.wtf ?!?!

Sunday, June 15, 2008

Нощния влак София-Бургас

Днес отново пътувах с нощния влак и беше легендарно :) Значи качвам се аз.. няма никой по едно време идват едни пичове и носят едно ПС, клавиатури и мишки в една торба + огромен 19 инчов CRT монитор. Качиха ПС-то горе и оставиха монитора на една от седалките. От тях остана само един и седна до ПС-то. След това дойдоха 3ма пича стил скейт-раста.. сещате се, имаха и китара. Те бяха от Враца и отиваха в Бургас при познати.. Тъкмо се бяхме посприятелили.. те черпиха бира и бяха пуснали готина музика (Хиподил основно) и дойде някакъв огромен тип, който пита дали може да седне. Пича с ПС-то си го взе в скута и огромния пич седна до него. Нямате си на идея каква колоритна група бяхме в този момент.. само чакахме интернета да дойде :) Значи малко повече за огромния тип.. беше наистина огромен в последствие си свали ризата и се видя, че има огромен белег на корема.. очевидно някой се е опитвал да го разпори, също така стана ясно, че има 23 присъди и явно голяма част от времето си е прекарал в затвора. С течение на пътуването бирата свърши и страстите се нажешиха след като пичовете не се съобразяваха със забраната за пушене и въпреки, че контрольорката постоянно ги заплашваше не спираха са пушат. Също така подвикваха, тропаха, нареждаха минаващите хора и като цяло очаквах във всеки един момент да дойдат полицаите. Забравих да кажа, че огромния тип на доста ранна ваза извади някакъв пистолет от сака си и си го прибра в панталона, което в комбинация с това колко много пиян беше ме караше да се чувствам дискомфортно. По едно време единия раста пич почна да драска с един перманентен маркер по стъклото и го надраска почти цялото. Аз се опитвах да възпирам някой от идеите им за забавление като например да ходят да святкат лампите на съседните купета и да събуждат хората там. Та така.. аз слезнах в Пловдив а те слезнаха за още бира.. Като цяло ми стана жал за големия пич тъй като ми изглеждаше като да е добродушен великан, но беше доста глуповат, което очевидно доста му пречеше в живота. Той отиваше да търси работа по морето а се беше направил толоква зле, че не знам кой ще го вземе.. ако воубще стигне до там. Все пак дано успее да се устрои и да не ходи повече в затвора!

Saturday, June 14, 2008

Как да не пропуснем новата серия?

Ако се опитвате да следите много сериали едновременно (както аз правя), вече сте забелязали че е доста трудно. Току забравиш да провериш за някой сериал или пък намериш някаква серия ама почваш да се чудиш нова ли е, не е ли нова ?

Решението е следното: на адрес http://www.mytvrss.com/ , можете да си генерирате собствен rss агрегатор, който да ви уведомява когато излезе нова серия на някой от сериалите, които сте отбелязали че следите.

Е, това разбира се няма да е полезно на хората, които не изполват rss четец, но аз съм много доволен. Освен това сред списъка със сериали намерих всички, които ме интересуват.

Enojy it !

Monday, June 9, 2008

Синдромът на сърдитите лелки/чички

Едва ли има някой който да използва градския транспорт и да не успее да се сети за дузина случаи попадащи в, описаната от Весна Петрова, категория.

Те са навсякъде... имам предвид тези горди, възрастни, досадни жени, често лишени от морал и етикет, но обичащи да прокламират теориите си в обществото. Те са навсякъде - на улицата, в трамвая, на гишето за гевреци, на спирката на автобуса, в общината и т.н. Ще ги видиш и в парка седнали на някоя пейка не защото са в обедна почивка, а защото от доста време не практикуват никаква работа. Нямат нищо за вършене, защото са станали в късните часове на нощта или в ранните часове на деня, за да си я свършат. На тях не им трябва 10 часа сън, както на младия човек...



В този дух, преди около седмица се качвам в любимия трамвай номер 20. Пътувам си, пътувам си, и още малко си пътувам и накрая трамвая решава че няма да си кара по маршрута и всички вътре(голям част лелки и чичковци страдащи от посочения синдром) "шах"- "А к'во става бе", "Повреда ли има", "Що така?". В крайна сметка става ясно, че поради някакви ремонти 20-ката отива до паметника "Левски" и тръгва наобратно. Отначало ми стана едно тъпо, едно смотано, едно ..., защото, освен че силно ми се спеше се, оказа че ще трябва и да повървя пеша. Настроението ми значително се подобри като видях всички пенсионери как слизат от трамвая със тубите и се насочват към безплатната минерална вода до халите + прихванатите мрънкания, обиди и помия която се изля от устите им. Затруднено беше изпълнението на дневната им мисия - възможно най-бързо инсталиране на най-квалитетните места в трамвая(играта няма правила- бастуни, чадъри, чанти - всичко е позволено!) , при неуспех - задачатра става с повишна трудност/важност - чрез невербани знаци да си осигурят седалка. При неуспех се преминава на следващо ниво и така до успех или до достигане на крайната дестинация.

Имам чувството че голяма част от пенсионерите попадащи в тази категория се блъскат в градския транспорт в пиковете часове за да се чувстват част от обществото по някакъв начин.

Sunday, June 8, 2008

Family Guy kickass, Данчо

Дами, пичове,
сигурно като чуете се Family Guy сещате за онзи епизод на South Park, където се говореше за Mohammad on TV. Там изказват доста остро мнението си за Family Guy - че сюжета бил плосък, смешките нямали общо с историята, че сценария се пишел от морски крави и т.н. Истината е ... че е така, НО! Family Guy всъщност е най-смешното шоу, което съм гледал, по-смешно и от SP. Историите наистина са безсмислени,но също го няма и preachy морала на SP. Хуморът е просташки, расистки, сексистки, антисемитски, подиграват се с мъртви и живи, но всичко е направено с голяма доза сарказъм и самоирония.
Ето едно клипче от филма, в което се пее за FCC- това е нещо е нещо като комисия за цензура, подобно на нашия нашия СЕМ
Enjoy

Powerset


Powerset.com е нова търсеща машина, която работи по малко по-различен начин от тези на Google и на Yahoo. Новото при нея е че когато търсите не е необходимо да обмисляте ключовите фрази които ще ви посочат линк-а с най-точна информация, а направо задавате въпрос. До момента търсачката работи само с базата на wikipedia. Търсенето с Powerset, обаче не приключва в момента, в който сте открили линка към търсената статия, а продължава и при преглеждането й. В дясната лента от площта на страницата се намира резюме, съдържащо ключовите точки от преглежданта статия. Има опция да превключите на списък отосновните факти, изложени в текста. Има и още разнообразни благинки, които можете да откриете сами.

Ето ви и едно демо видео, където показват най-силните страни търсачката:



Saturday, June 7, 2008

The Company

Филма проследява живота на трима завъшващи Йейл студенти които биват вербувани за шпиони. В 3-те мини -серии ще проследите живота им в продължение на 40 години по време на Студената война. Ще се потопите в истории за лов на къртици и контра-шпионаж преплетени с интриги, самоубийства и екзекуци през времето на революцията в Унгария(1956), Залива на прасетата до разпадането на Съветския съюз.

Ако ви хареса прочетеното до тук остава само да намерите 5 свободни часа(3 x 1.40) , да се снабдите с пуканки и/или бира и да цъкнете Play.

Приятно гледане!

П.С. филма можете да откриете в DC++ хъба на Мегалан или по чуждите торент тракери.

Friday, June 6, 2008

Slapsgiving Song

Вече сме сигурни че "Miracles" беше последния епизод от третия сезон на How I Met Your Mother. Това е песента която маршал написа специално за " Slapsgiving Day".











Добрите новини са че ще има четвърти сезон.
Другите новини(незнам дали добри или не)са че е много вероятно да виждаме физиономията на Britney Spears всеки епизод от четвърти сезон


Quincy Smith, the president of CBS Interactive, is discussing the company’s Web strategies. He notes that Britney Spears’ March appearance on “How I Met Your Mother” registered about four million impressions online. Her appearance this week has added another three million views so far. The logical conclusion of Mr. Smith’s team: “Ask Britney to appear on every show we have!” (source)


Попаднах и на един спойлър, къде твърдят че са открили коя е майката на децата.(Според мен може и да някакво съвпадение) Но дори и това да е майката на децата не се знае дали Тед е бащата :)

изтоник: www.howimetyourblog.com/

Wednesday, June 4, 2008

Money as Debt



Ако не знаете отговорите на следнте въпроси:

  • Как работят банките?
  • От къде идват парите?
  • Колко са всъщност всички пари на света?
и имате около 40-50 минути свободно време цъкнете тук.
Клипа който ще видите обяснява в научно популярен стил отговорите на горните въпроси.

Ако вече сте изгледали горния клип и сте ентусиазирани и развълнувани ще ви предложа продължение по темата. Него можете да откриете на адреса www.storyofstuff.com за да видите от къде идват и къде отиват всички НЕЩА.

Приятно гледане!

Kewl

Да се върнем от безръката поезия в грозната действителност ...
Както може би знаете, от първи юли се увеличава цената на билетчето. Ето ето една статия по повода
Вестник "Дневник"
Вижте какво готино нещо са измислили:
Дефицитът щял да е около 7-8 млн. лв. За да бъде намален, Стоилов предложи пред бюджетната комисия да се раздадат безплатни месечни карти за пътуване на служителите на Столичната община и районните администрации, на общинските съветници и техните семейства.

На този принцип предлагам да се преборим с бедността като раздадем безплатни мерцедеси на всички депутати и активисти на ДПС. А? А?
Айде де :)

Monday, June 2, 2008

Телефонни измами

Внимамие, наши сигурни източници съобщиха че има правени опити за измами(няма информация дали са били успешни) в мобилните мрежи. Измамници се представят за
инженери от техническата поддръжка на мобилния ви оператори. След това ви молят да въведете код #09 или #90 преди да сте прекъснали вързката. По този начин измамникът може да провежда разговори, чиито такси се начисляват на вашата сметка.
В случай че се съмнявате в истинноста натози материал(с право) ви предлагам да погледнете
следната публикация във сайта на щатската Федерална Комисия по Комуницаиите

Моля разпространете това съобщение до всички колеги, роднини и познати
за да ги предотвратите.

Dustin Carter

една история за живота, духа и волята, след която няма да сте същите:





На пет годишна възраст Дъстин получава рядка кръвна инфекция ,причинена от разновидност на бактерията, причиняваща менингит. Вседствие на което се налада да му бъдат ампутирани ръцете и краката. Бащаму казва че го е чул да се оплаква един единствен път около седмица след операцията.

В клипа той казва "Можеше и да е по-лошо" и е прав можеше да потъне във само-съжаление и отчаяние, но не Дъстин има сърце на боец.


РЕСПЕКТ

Sunday, June 1, 2008

Bachi Kiko in action

Warning: Parental Advisory, Viewer Discretion is Advised (18+)

Едно клипче за това което става извън големите градове, за това което се случва след селската дискотека. Секс без сексуална стойност, но с огромна комична такава. Едва ли ще ви възбуди.. но най-вероятно ще ви разсмее. :)

цък

Минимално удоволстви от секса за мъжете ?!

Из Съвети за младата и мъдра булка "в лето Господне 1894-то.":

Когато жената облече своята нощница и изгаси осветлението, тя трябва да легне съвсем неподвижно на леглото и да чака мъжа си. Щом той пипнешком влезе в стаята, тя не трябва да издава никакъв звук, който би могъл да го ориентира в каква посока трябва да се движи, за да не го възприеме той като знак на одобрение. Тя трябва да му предостави възможността сам да напипва пътя си в тъмнината. При това винаги има надежда той да се спъне в нещо и да получи някоя малка травма, която да послужи като добър предлог да му бъде отказано сношение. Когато намери жена си, тя трябва лежи максимално неподвижно, защото всяко движение на тялото й може да бъде изтълкувано от оптимистичния мъж като полова възбуда.


Може да прочетете цялта статия в блога на Бу (четенето е доста тежко - особенно за мъжете, но пък е интересно).

Статията би могла да влезе в актуалните "женски" списания, но под зглавието "10 неща, които не трябва да правите по вереме на секс".